Posted by & filed under Istorii de succes.

Bună!  Sunt Tatiana

 

Asta e povestea mea de succes, pe care vreau să ți-o împărtășesc în speranța că te va ajuta să-ți atingi propriile obiective.

În urmă cu un an a început călătoria mea spre o siluetă de vis. Sunt încă pe drum, iar fiecare zi mă duce tot mai aproape de destinație.

Am fost mereu o persoană supraponderală, dar nu eram extrem de complexată. Hrănindu-mă cu clișee de genul “aparențele înșeală” și “frumusețea vine din interior” nu am acordat atenție corpului meu si am ajuns la aproape 110 kg. Pe parcursul anilor am încercat diferite diete “minune” și toate tipurile de sport, dar toate aveau rezultat doar pe termen scurt, fiindcă îmi lipsea adevărata motivație și tărie de caracter.

Terminasem facultatea, aveam un grup de prieteni foarte dragi, o familie frumoasă și chiar o relație de dragoste ce dura de câțiva ani. Și totuși, nu eram fericită. Momentul crucial a venit odată cu neașteptata cerere în căsătorie. Am spus “DA!” fără să stau pe gânduri! Abia la câteva zile după, am început să mă gândesc la rochia de mireasă, iar imaginea ce se contura în oglindă nu corespundea deloc cu ceea ce visam eu. Eram conștientă că omul de lângă mine mă iubește așa cum sunt, că pot să-mi cos o rochie frumoasă și să făc pasul ăsta cât mai curând, dar eu îmi doream altceva. Vroiam o anumită rochie superbă pe care o văzusem în vitrina unui salon, dar care sub nici o formă nu ar fi arătat bine pe mine, chiar dacă o comandam pe mărimea mea. Astfel, am hotărât ca de AZI, încep să slăbesc!

 

Nu îmi doream nimic din ce am încercat și căutând informații pe internet cum să urmez un regim sănătos de viață am dat întâmplător de un concurs de slăbit ce avea loc în Chișinău, orașul meu natal. Înscrierea la preselecția concursului “Slăbește Sănătos!” a fost primul pas spre marea mea schimbare. Am avut norocul să fiu una din cele 4 participante selectate si atunci mi-am spus “ACUM sau niciodată!”

Nu mai auzisem până atunci de shaping și nici nu înțelegeam cu ce se deosebește de celelalte tipuri de sport până am ajuns în sala de antrenament. Fără aparate de forță sau alte accesorii prezente în sală mi-am dat seama că urmează ceva nou pentru mine.

Astfe, sub îndrumarea instructoarei și a coordonatoarei de proiect am reușit să dau jos 40 kg în doar 9 luni! Nu o să spun că a fost ușor, am trecut prin momente dificile. Zile în care îmi doream să renunț fiindcă mă simțeam într-o luptă continuă cu propriul corp și cu cântarul care refuza să schimbe cifrele, dar și momente extrem de frumoase când mă priveam în oglindă și vedeam cum se topesc kilogramele, iar corpul meu capătă forme feminine. Nimic cu adevărat important nu se dobândește usor. Așa am ajuns semifinalista concursului Slăbește Sănătos, trecând printr-o transformare miraculoasă pentru cei din jur, de la 108 kg la 68 kg. Eu nu cred în 90-60-90, dar cred în mine și în orice femeie care își dorește cu adevărat să se simtă bine în propria piele. Știu din proprie experiență că rezultatele nu se vor lăsa așteptate dacă muncești pentru asta.

Shaping-ul a devenit un adevărat stil de viață pentru mine și am acceptat cu mare drag să fac parte din echipa Lady Sport Club care din dorința de a le încuraja pe femei să adopte un mod de viață sănătos, să se simtă bine și să-și modeleze siluetele a deschis prima sală de shaping în România.